Jídlo, které sníme a náš celkový stravovací režim přímo ovlivňují zdraví a odolnost naší nervové soustavy.
Špatnou skladbou jídla a jídlem v nevhodnou dobu přispíváme k narušení cyklu stresového hormonu kortizolu. Tím padáme hlouběji do negativní smyčky stresu.
Ve workshopu Jak jídlem snižovat stres se dozvíte, jak nám stres podrývá imunitu, psychické zdraví i životní pohodu. Pochopíte chování stresového hormonu kortizolu v těle a uvědomíte si, jak zásadní je vhodně zvolené jídlo a stravovací režim, abyste negativní účinky stresu ve svém těle nezhoršovali. Dozvíte se, jak jsou vaše nutkavé chutě propojené s emocemi a prožívaným stresem. A především se naučíte strategie, jak tělu skrz správně nastavené stravovací rutiny od stresu ulevit.
obsah tréninku
- Co je stres, druhy stresu, mechanismus stresu
- Kortisol, cyklus kortizolu, polyvagální teorie
- Provázanost kortizolu s inzulinem
- Vliv stresu na na trávení (sympatikus, parasympatikus, změna chemismu těla vlivem stresových hormonů, stažení tkání, změny funkce orgánů…)
- Nutkavé chutě vs emoce
- Psychoaktivní účinky jídla
- Cirkadiánní hodiny
- Přerušovaný půst
- Strava, která nestresuje tělo (nutriční biochemie)
výstupy
Porozumění negativnímu působení stresu
Pochopení, jak stres narušuje trávení a naopak, jak správné stravovací návyky přispívají ke snížení stresu
Znalost taktik nutriční biochemie snižujících stres
Povědomí o konkrétních potravinách snižujících stres
forma
on-line 2 hodiny nebo on-site u vás ve firmě
velikost skupiny libovolná
nezbytně možnost prezentovat
cena
on-line 2 hodiny ~ 4 000,-
on-site 2 hodiny ~ 5 000,- (Beroun, Praha, Plzeň, Kladno, ostatní lokace s příplatkem dle vzdálenosti)
objednávka
michaela@levicek.cz, 605 583 469